Leren omgaan met paarden

Wil je ook op een vriendelijke en veilige manier leren omgaan met paarden? Heb je bijvoorbeeld net je eigen paard of wil je als ouder met je kinderen de basis leren hoe je op een veilige en leuke manier met paarden om kan gaan? Meer inzichten krijgen hoe je beter communiceert met paarden via je houding en lichaamstaal?

Hiervoor organiseren we de training Leren omgaan met paarden waarbij je de vaardigheden leert hoe je met paarden om kan gaan. Dat vormt ook de basis voordat je gaat paardrijden. Samenwerken met je paard door naast je paard goed te communiceren, bevordert ook de communicatie tijdens het paardrijden. Zonder een goede basis van veiligheid, vertrouwen, inzichten in hoe het paard denkt, reageert en communiceert is het bijna onmogelijk om een goede band op te bouwen. 

Paarden zijn kuddedieren en zoeken in jou een leider om te volgen. Goede communicatie is daarbij heel belangrijk. Hoe kun je immers iemand volgen die je niet kunt begrijpen? Die niet duidelijk de opdracht aangeeft en zijn of haar grenzen niet duidelijk kenbaar maakt? Bij ons leer je om vanuit wederzijds respect en vertrouwen een hechte band te krijgen met je paard.

Training omgang met paarden

  • Hoe maak je contact en hoe benader je een paard?
  • Op welke manier laat je zien dat je elkaar wederzijds respecteert?
  • Wat zegt jou lichaamstaal tegen het paard? En hoe verbeter je die?
  • Hoe leid je een paard?
  • Hoe maak je een paard schoon?
  • Hoe zadel je een paard op en hoe stap je op en af?

Deze training is vanaf 8 jaar te volgen. Je leert je paard te observeren en hoe het paard reageert. 

  • Duur: 1,5 uur.
  • Te boeken vanaf minimaal 2 personen.
  • Kosten: € 35,- per persoon.
  • Annuleren kan kosteloos tot 48 uur van te voren. Als er binnen 48 uur van de afspraak wordt genanuleerd, is het lesgeld verschuldigd.

Bekijk hieronder voor de beschikbare datums en boek de training online.

Alert Kom je er niet helemaal uit of werkt er iets niet? Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Wil jij ook genieten, beleven, blijven en/of ontspannen op onze Hoeve?

Neem dan snel contact met ons op!

Loes
Silhouette
Wilma van der Wielen
dec. 2022
6

Een jaar om de drie weken bij de magnoliahoeve. Bewust paardrijden. In rust de beweging ingaan. Fijne lessen en gevarieerd. Dit is fijn. In het bewust paardrijden ervaar ik mooie bewustwordingen naar mezelf en de ander. Nu ik wat ouder ben is voor mij ontspannen rijden, met de juiste hulpen belangrijk. Wat is voor het paard, mezelf fijn. Zelfvertrouwen, veilig heid en vertrouwen. De basis waar alles mee begint. Namaste Wilma