De omgeving

Benieuwd wat er te doen is in de omgeving? Lees dan hieronder verder.

Voor het plannen van ruiter- en menroutes bij onze hoeve bekijk dan de website van ruiterenenmennen.nl.

Natuurpoort

Op nog geen 100 meter bevindt zich de ingang van de Natuurpoort de Heksenboom, dat deel uit maakt van de Brabantse Natuurpoorten. Hét startpunt voor een prachtige wandel- fiets- en mountainbiketocht. Het aantrekkelijke van Sint Anthonis is dat geen landschap te groot is: bossen, heide, akkers en weilanden wisselen elkaar prachtig af. In het heidegebied de Ullingse Bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving. Door het hele gebied lopen een aantal verharde en onverharde (schelpenpaden) maar goed berijdbare fietsroutes. Voor wandelaars heeft Staatsbosbeheer diverse routes uitgezet. Download hieronder de folder voor meer informatie.

image

Boswachterij Sint Anthonis

Boswachterij Sint Anthonis is van vroeger uit een oud productiebos met uitgekiend beheer. Je zag hier vroeger vooral de grove den. In de loop der jaren begon Staatsbosbeheer met de aanplant van loofbomen.
Tussen de bossen tref je open heidevelden die door Schotse hooglanders en schapen in stand wordt gehouden. Een aantal keer per jaar vinden er mooie evenementen plaats bij de Schaapskooi, zoals Lammetjesdag op 1e paasdag en het Schaapscheerdersfeest op de 2e zondag van juni. Beide natuurevenementen zijn zeer de moeite waard om tijdens uw vakantie te bezoeken!

image

Toeristisch Land van Cuijk

In het Land van Cuijk is er voor ieder wat wils. Voor liefhebbers van de geschiedenis van Nederlandse bodem, tot religieus erfgoed. Voor de liefhebbers van waterrecreatie tot pretpark. Al deze mooie bezienswaardigen en activiteiten zijn samengevoegd op de toeristische website van Land van Cuijk.

image

Dorpskern

Onze Hoeve ligt op steenworp afstand van het dorpskern Sint Anthonis. Sint Anthonis is een fraai en gezellig dorp met als middenpunt een grote Brink, waar jaarlijks vele evenementen worden gehouden.

Ook kun je daar een lekker hapje eten, bijvoorbeeld bij Eetcafé De 3 Burgemeesters, waar ze een fifty-fifty concept hanteren. Of bij Friends foodsharing, waar je naast een lekker hapje ook tot later in de avond een heerlijk drankje kan nuttigen. Daarnaast bevind zich op 100 meter van onze Hoeve Restaurant De Heksenboom, waar je ook heerlijk kunt terrassen bij mooi weer.

image

Wandel, fiets- en mountainbike routes

Op de website van Land van Cuijk vind je alle wandel-, fiets- en mountainbike- routes door heel Land van Cuijk. Via deze link vind je de fietsroutes door Sint Anthonis, waarvan er 9 lange, 14 korte wandelroutes en 4 fietsroutes zijn uitgezet. Wil je graag zelf op pad, dan kun je via de website van Visit Brabant zelf je route plannen. 

image

Tips voor een dagje uit

Op nog net 13 minuten rijden bevindt zich het Avonturenpark de Bergen in Wanroij met een binnen en buiten speelpark voor jong en oud. Daar kun je ook een bezoek brengen aan het strandbad, spelen bij de adventuregolf of paintballen. Rij je een stuk verder, dan bevindt zich in Volkel het recreatiepark BillyBird park Hemelrijk. Neem een bezoek aan de dierentuin Zoo Parc Overloon, op nog geen 10 km van onze hoeve. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Bezoek dan het Oorlogsmuseum in Overloon, en kom meer te weten over de Slag bij Overloon (16 minuten rijden). 

image