Over ons

Welkom bij ons bijzondere plekje. Onze deskundigen, gastvrouwen, hartbewakers, coaches en dierenfreaks maken van ieder bezoek een onvergetelijke ervaring.  

Rust, ontspanning en passie

Dit zijn de uitgangspunten van de Magnolia Hoeve. De rust die de locatie uitstraalt, ontspanning die je voelt als je er bent en de passie voor de dieren die er rondlopen. 

Onze missie is mensen en dieren te laten opbloeien en te laten genieten waarbij rust en het vinden van eigen balans centraal staat.

Ons verhaal

In mei 2017 kwam deze unieke locatie op ons pad. Door de energie van deze plek kwamen de ideeën waar we vroeger van droomde tot stand. Ideeën die perfect aansluiten bij de locatie en omgeving. Het uitgangspunt hierbij is om anderen te laten voelen en beleven wat deze plek uniek maakt. De rust in het bijzijn van de natuur en de paarden.

Magnolia hoeve is gestart met activiteiten zoals yoga op en naast het paard in het voorjaar van 2021.

De hoeve bevindt zich aan de rand van de Staatsbossen van Sint Anthonis, op een steenworp afstand van de ingang van het natuurgebied. Het natuurgebied van de Staatsbossen is ongeveer 825 hectare groot en bevat veel fiets- mountainbike- wandel-  ruiter- en menroutes: variërend van 2 tot 26 kilometer. Ideaal om hier in de omgeving te genieten van de natuur.

We beschikken over ruim 2 hectare weiland, een ruime binnenbak van 20 x 40 meter, een longeercirkel van 18 meter en 17 stallen. Een deel van deze stallen hebben een uitloop naar een paddock, zodat de paarden op een natuurlijke manier gehouden kunnen worden waarbij het welzijn van de paarden erg belangrijk is. 

Onze filosofie

Paarden oordelen niet. Het maakt ze niet uit hoe andere over je oordelen of hoe je er uit ziet. Paarden zijn van oorsprong kuddedieren en communiceren door lichaamstaal en gedrag. Ze leven in het hier en nu. Zo communiceren ze ook met mensen. Ze communiceren op basis van hun instinct op gedrag en zijn continue op zoek naar duidelijk leiderschap. Ze bieden onstpanning en motivatie aan mensen om gedrag te veranderen en te leren door oefeningen op en naast het paard. Tijdens oefeningen kan de mens experimenteren met het dier: hoe kan ik dit beter aan pakken? Werkt dit op deze manier? Wat kan ik anders doen? Alles wat je hiervan leert is toe te passen in het dagelijks leven. 

Door om te gaan met paarden en door paardrijden, zorg je voor bewustwording van je eigen gedrag, gevoel en lichaam. Je leert hierbij wat voor invloed dit heeft op de beweging en houding van het paard. Paarden reageren vanuit hun instinct en willen duidelijkheid vanuit jouw manier van communiceren. Ze bieden motivatie en ontspanning om gedrag te veranderen. Dit veranderd ook je kijk op de buitenwereld en deze werkwijze is ook toe te passen in het dagelijkse leven. Het werken met paarden is laagdrempelig, en de ervaringen verschillen per persoon doordat iedereen zijn eigen doelen en interesses heeft waaraan gewerkt kan worden. Maar bovenal wordt dit ervaren met plezier, rust en ontspanning, en het krijgen van meer energie. De paarden en onze hoeve geven een gevoel van veiligheid en waardering.

Nieuws & updates

Wilt u ook niets missen volg ons dan op Instagram en Facebook.

Wil jij ook genieten, beleven, blijven en/of ontspannen op onze Hoeve?

Neem dan snel contact met ons op!

Loes
Silhouette
Familie van Waes & Sijbers
dec. 2022
10