Paardencoaching

Stel jezelf eens voor: een unieke en transformerende ervaring waarbij de kracht en intelligentie van paarden samenkomen met persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Welkom bij onze op maat gemaakte paardencoaching!

Een buitengewone ervaring naar zelfontdekking en empowerment!

In een natuurlijke en rustgevende setting bieden we een veilige en ondersteunende omgeving waarin we de verbazingwekkende intuïtie van paarden inzetten om jouw persoonlijke en professionele doelen te bereiken. 

Paardencoaching gaat verder dan traditionele methoden, omdat paarden op natuurlijke wijze reageren op menselijke emoties en signalen. Dit creëert een unieke spiegel die directe inzichten biedt in je gedrag, communicatiestijl en emotionele welzijn.

Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, teambuilding, leiderschapsontwikkeling of stressbeheersing, onze paardencoaching biedt een unieke en gedenkwaardige ervaring die de kracht van paarden benut om blijvende verandering te bewerkstelligen. 

Ontdek de wijsheid van paarden, overwin uitdagingen en creëer blijvende verandering in je leven. Maak vandaag nog de keuze voor zelfontdekking en schrijf je in voor een van onze paardencoaching sessies.

Waarom kiezen voor paardencoaching?

Hier zijn enkele overtuigende redenen:

  • Natuurlijke Reflectie: Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale signalen en reageren instinctief op menselijke emoties. In een paardencoachingssessie fungeren ze als levende spiegels, waardoor je onmiddellijke inzichten krijgt in je eigen gedrag en communicatie.

  • Authentieke Ervaring: In tegenstelling tot traditionele coachingmethoden, biedt paardencoaching een unieke en authentieke ervaring. De interactie met deze majestueuze dieren zorgt voor een diepgaande en memorabele ontmoeting die langdurige indrukken achterlaat.
  • Leiderschapsontwikkeling: Paarden zijn van nature kuddedieren en reageren sterk op leiderschap. Door met paarden te werken, krijg je waardevolle inzichten in leiderschapskwaliteiten, communicatiestijlen en teamdynamiek, wat kan bijdragen aan effectiever leiderschap.
  • Persoonlijke Groei: Paardencoaching biedt een unieke kans voor zelfontdekking en persoonlijke groei. Het helpt bij het overwinnen van obstakels, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het verbeteren van emotioneel welzijn.
  • Team Building: Voor organisaties is paardencoaching een krachtig instrument voor teambuilding. De activiteiten bevorderen samenwerking, communicatie en vertrouwen binnen teams, wat resulteert in een sterkere en meer cohesieve werkomgeving.
  • Stressvermindering:  De kalmerende aanwezigheid van paarden draagt bij aan stressvermindering. Paardencoaching biedt een ontsnapping uit het dagelijkse leven en bevordert ontspanning en mindfulness.
  • Alomvattende Benadering: Onze paardencoaching omvat een algehele benadering van welzijn, waarbij fysieke, mentale en emotionele aspecten worden geïntegreerd. Het resultaat is een alomvattende benadering van zelfverbetering.

Kortom, paardencoaching biedt een unieke, effectieve en onvergetelijke ervaring naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Ontdek de kracht van paarden en maak vandaag de keuze voor een leven verrijkt door deze bijzondere ervaring.

 

Wat we aanbieden

In januari trappen we af met een reeks mogelijkheden voor individuele coaching, groepscoaching en speciale coachingssessies voor kinderen vanaf 6 jaar.

Samen met het sensitieve paard als jouw metgezel, gaan we bij individuele coaching van start met een spiegelsessie. De paarden, met hun scherpe zintuigen, dienen als een eerlijke spiegel voor jouw emoties en innerlijke wereld. 

Na deze spiegelsessie werken we samen aan concrete handvatten en vervolgstappen om bijvoorbeeld beter met stress om te gaan, grenzen te stellen, of assertiever "nee" te zeggen.

Deze worden begeleidt door onze paardencoach Sylke Houwer. 

 

Paardencoach

Sylke heeft in 2020 haar HBO Sociaal pedagogische Hulpverlening opleiding met succes afgerond. Al jaren heeft ze haar passie voor begeleiding en ontwikkeling vormgegeven als hulpverlening voor diverse doelgroepen, waarbij ze waardevolle ervaringen heeft opgedaan in het ondersteunen van individuele groei.

Recentelijk heeft Sylke een nieuwe mijlpaal bereikt door haar paardencoaching diploma te behalen. Deze toevoeging aan haar kwalificaties weerspiegelt niet alleen haar streven naar persoonlijke en professionele groei, maar versterkt ook haar vermogen om met paarden als co-coaches effectief te werken aan de ontwikkeling van anderen.

Bovendien heeft Sylke haar certificaat voor weerbaarheidstraining ontvangen, waarmee ze een waardevolle aanvulling biedt op haar expertise. Deze combinatie van pedagogische achtergrond, paardencoachingvaardigheden en weerbaarheidstraining maakt haar tot een deskundige en empathische begeleider.

Met passie en toewijding biedt Sylke paardencoaching aan waarbij ze haar kennis en ervaring integreert om anderen te ondersteunen bij persoonlijke groei, zelfontdekking en het overwinnen van uitdagingen! Ze is er om je te helpen je potentieel te ontdekken en in jezelf te geloven.

Ontdek de kracht van deze unieke combinatie en laat Sylke met onze paarden je helpen om te ontspannen, te groeien en te bloeien!

We kijken ernaar uit om samen met jou en onze paarden een reis van balans te beginnen in een individuele- of groepscoachingssessies voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar.

Interesse? Schrijf ons dan snel een email of reageer hier online!

Reageer online

Wil jij ook genieten, beleven, blijven en/of ontspannen op onze Hoeve?

Neem dan snel contact met ons op!

Loes
Silhouette
Wilma van der Wielen
dec. 2022
6

Een jaar om de drie weken bij de magnoliahoeve. Bewust paardrijden. In rust de beweging ingaan. Fijne lessen en gevarieerd. Dit is fijn. In het bewust paardrijden ervaar ik mooie bewustwordingen naar mezelf en de ander. Nu ik wat ouder ben is voor mij ontspannen rijden, met de juiste hulpen belangrijk. Wat is voor het paard, mezelf fijn. Zelfvertrouwen, veilig heid en vertrouwen. De basis waar alles mee begint. Namaste Wilma